19.5.13

- Sokolado neurobiologija..

Uztenka pamatyti dezute sokolado ar net krautuvele, kur, kaip zinote, jo galima nusipirkti, kad pradetu veikti atlygio sistema. Taip veikia ta pati biologija, kuri skatina geisti nikotino, kokaino ir losti. ...Suaktyveja dvi smegenu sistemos: viena spea ateiti, kita siulo atlygi. Valiuta, kuri yra dopaminas, isskiriamas mezolimbines sistemos. Atlygis daznai juntamas kaip issivadavimas nuo nerimo..
Menesiuis atsisakus cukraus ir visu miltu ar krakmolo turinciu produktu, jusu organizmas gaus laiko hormonu sistemai sutvarkyti. Be to, normalizuosis smegenu atlygio sistema cukraus atsvilgiu.
ALKOHOLIS padidina atlygio sistemos jautruma, paskatindamas sisikirti signaline medziaga dopamina, del kurio pasijuntama gerai. Zinoma, alkoholis gerokai padaugina kaloriju, bet pavojingiausias greitas cukraus lygio kraujyje kilimas. Kad alkoholis maziau pakeltu cukraus lygi kraujyje, galite suvalgyt trupuciuka riebalu turincio maisto, pavyzdziui, riesutu, surio arba alyvuogiu,,
SALDUS, BET BECUKRIAI PRODUKTAI IS ESMES APGAUNA SMEGENIS, Saldus svoris vercia jas tiektis cukraus ir isskirti neproporcingai daug insulino Tai savo ruoztu paskatina kraujyje mazeti cukraus rastis alkiui ir gaminti riebalus. Jei ilgesni laika nuadojame saldintus, taciau becukrius produktus, randasi keblumu kuno pusiausvyros sistemai. Ji nustoaj maista sieti su insulimo poreikiu. Tode sio isskiriama per velai, o cukrus lygis speja pasokti, nors valgome iprasta maista.

No comments:

- Lituania en Buenafuente!/ Lietuva Ispanijos televizijoj


Buenafuente - labai populiari cia jumoro laida, rodoma velai vakarais. Romero - vienas is ju jumoristu. Jiems atsiute kazkas is Lietuvos zurnala, kur kryziazodi susidelioja jo pavarde. Del to jiems labai smagu ir linksma, kad net Lietuvoj ji zino. Tikrai labai linksma laida,net as juokiuosi:)

- Lithuania in TravelChannel

Snoopy con su mejor amigo pajarito