22.5.13

- HORMONU REIKSME.

Sekme priklauso nuo daugybes veiksniu : tinkamo ir sotaus maisto, judejimo, gero miego ir nekeliamos itampos.
<...> Todel labai svarbu neleisti issiselti hormonams. Tai reiskia, kad turime suprasti, kaip geriausia palaikyti sistemos pusiausvyra ir veliau ja islaikyti. MAistas, judejismas, miegas ir itampa yra visiems svarbus veiksniai, bet kai kuriuos is musu veikia stipriau. Pavyzdziui, raudonos ramenu skaidulos gali buti daugiau ar maziau jautrios insulinui, nuo kurio vaidmens is esmes priklauso musu gebejimas susitvaryi visu pirma su angliavandeniais. Tai reiskia, kad kai kurie zmones labiau uz kitus pakelia netaisyklinga mityba nesusirgdami. Taciau net jei antsvoris jusu gymineje iprastas, galite sumazinti genetine neteisybe: PADIDINKITE JAUTRUMA INSULINUI DAUGIAU JUDEDAMI.
Riebalines lasteles isskiria hormona LEPTINA, kuris sumazina apetita prisipildzius riebalu depams.
Kitas svarbus hormonas, kuri reikia kontroliuoti, yra TIROKSINAS, gmainamas skydliaukes. Jis skatina medziagu apykaita. Riebaliniam audiniui itaka aro kraujo komponenta, nervu ir hormonu veiklumas. <..> Vadinasi, daug riebalu turinciu moniu sotumo signalizacija funkcionuoja pasciau. KAi viskas funcionuoja kaip turi buti ir riebalinis audinys isskiria leptina, smegenys gauna sotumo signala.
Martin Ingvar, Gunilla Eldh.' Kontroliuokite svori mintimis'

No comments:

- Lituania en Buenafuente!/ Lietuva Ispanijos televizijoj


Buenafuente - labai populiari cia jumoro laida, rodoma velai vakarais. Romero - vienas is ju jumoristu. Jiems atsiute kazkas is Lietuvos zurnala, kur kryziazodi susidelioja jo pavarde. Del to jiems labai smagu ir linksma, kad net Lietuvoj ji zino. Tikrai labai linksma laida,net as juokiuosi:)

- Lithuania in TravelChannel

Snoopy con su mejor amigo pajarito