29.6.13

― Ka as kalbu , kai kalbu apue begima

* Man begimas buvo ne tik naudinga manskta, bet ir veiskminga metafora, Kas diena begdamas ir dalyvaudamas vis kitose lenktynese, po truputeli keliau reikalavimu kartele ir, ivykdydamas vis naujus zusibreztus tikslus, augau pats. (...) Daug svarbiau - NORS TRUPUTELI PRAAUGTI  VAKARYKSTI SAVE.
 * Begimas, nors valanda per diena, taip uzsitikrinant tylos laiko vien tik sau, tapo svarbiu veiskmu dvasinei higienai palaikyti. Is esmes begu  visiskoje tustumoje. O gal atvirksciai, begu tam, kad pasiekciau tustuma.
 * Begdamas ilgiau nei paparastai, pati kuna priverciu sueikvoti ta nepasitenkinima. Is naujo suvokiu, kad esu silpnas, ribotu galimybiu zmogus.
 * Bet gerai pagalvojus, tai, KAD IS PRIGIMTIES ESU LINKES TUKTI, IS TIESU YRA LAIME. Kitaip tariant, kad nestoreciau, kasdien turiu sunkiai mankstintis, ziureti, ka valgau, riboti save. Kita vertus tiems, kurie net ir nieko nedarydami nestoreja, nera jokio reikalo judeti ir rupintis mityba. Tokiu, kurie imtusi siu varginanciu priemoniu, nors jiems ir nereikia, neturetu buti labai daug.  Todel metam begant kunas nusilpsta. Ie jeigu neiko samoningai nedaroma, raumenys suglemba, o kaulai silpneja.
 * Musu raumenys gana samoningi, ir jeigu tik mes tinkamai jais naudojames, jie nesiskundzia. Bet jeigu tik raumenys fizinio kruvio negaus kelias dienas is eiles, jei automatiskai nuspres¨: ,, O, atrodo, galima ir nebesistengti. Kaip gerai!¨- ir sumazins sau reikalavimus ir prades salinti is atminties tai, as joje sukaupta.
 * Tai toks pats procesas, kaip keikviena diena begiojant stiprinti raumenis ir igyti sportine begiko forma. DUODANT IMPULSA IR TESTI. DUODI IMPULSA IR JI ISLAIKAI.

Haruki Murakami, What I Talk About When I Talk About Running

No comments:

- Lituania en Buenafuente!/ Lietuva Ispanijos televizijoj


Buenafuente - labai populiari cia jumoro laida, rodoma velai vakarais. Romero - vienas is ju jumoristu. Jiems atsiute kazkas is Lietuvos zurnala, kur kryziazodi susidelioja jo pavarde. Del to jiems labai smagu ir linksma, kad net Lietuvoj ji zino. Tikrai labai linksma laida,net as juokiuosi:)

- Lithuania in TravelChannel

Snoopy con su mejor amigo pajarito